بر اساس یافتههای پژوهشی در دانشگاه هاروارد، سگها میتوانند به درمان سرطان کمک کنند زیرا بسیاری از همان ژنهایی را دارند که در انسان تومور ایجاد میکند.
به گزارش تلگراف، پژوهشگران برای اولین بار نشان دادهاند که منشا ژنتیکی ابتلا به سرطان در انسان و سگ تا حد زیادی مشترک است.
در این پژوهش، تومورهای حدود ۷۰۰ سگ را با تومورهای انسان مقایسه کردند و مشخص شد سگها ۱۸ محل جهش ژنتیکی دارند که احتمالا عامل اصلی ابتلا به سرطان است، و ۸ مورد آن در انسانها نیز مشاهده شده است.
با توجه به این یافتهها، پژوهشگران امیدوارند در آینده بتوانند از سگها استفاده کنند و داروهای احتمالی درمان تومور در سگ و انسان را آزمایش کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اغلب از موش و سایر جانوران آزمایشگاهی برای تحقیق در مورد بیماریهای انسان استفاده میشود، اما این یافتهها بیشتر اوقات در مورد انسان صدق نمیکند.
سرطان در اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و ارثی ایجاد میشود و اکنون مشخص شده این مورد میان انسانها و سگهای خانگی مشترک است.
بر اساس این پژوهش که در ساینتیفیک ریپورتس منتشر شده است، این یافتهها «سگها را در جایگاه مدل تفسیری سرطان در انسان قرار میدهد تا در مورد طیف وسیعی از درمانهای هدفمند تحقیق شود».
کریستینا لوپز، یکی از نویسندگان این پژوهش، میگوید: «نتایج این تحقیق احتمال حیرتانگیز ترکیب ژنومیک سرطان سگسانان و تحلیل دادههای گسترده موجود [در مورد انسانها] را نشان میدهد تا جان هر دو طرف نجات داده شود.»
او در ادامه میافزاید: «پژوهش سرطان در انسان دههها است به سمت درمان مبتنی بر ژنومیک رفته است، اما پژوهش در مورد ژنومیک سرطان سگسانان پابهپایش پیش نرفته است. این پژوهش آخرین قطعه گمشده پازل برای تومورشناسی تطبیقی بود.»